Rózsák és minden egyéb

Baconos, spenótos kosárkák, ismét 2021.01.23

Tegnap a spenótos baconos kosárkákat kicsit megvariáltam, ha valakit érdekel a receptje és a tanulsága, íme:

Történt, hogy nem volt friss bébi spenót csak egy kilós Spar fagyasztott. Krisztikém Édes nem cifrázza a vásárlást, spenót az spenót, oszt’ jónapot. Ám, a fagyasztott és a friss… na szóval hogyan is mérek ki 10 deka friss spenótot a fagyasztottból. Víz van benne, más a térfogata stb. kimértem, amit gondoltam, cca. 20 dkg, mikróztam egy kicsit, hagytam aklimatizálódni, majd szitán kinyomkodtam belőle a vizet, lesz, ami lesz, beleraktam a tálba. És ha már eltérünk a recepttől akkor legyen kövér. Trappista helyett – ami szerintem sütésnél elveszti a mindenét -, tettem bele egy kicsit karakteresebb cheddar sajtot. Érdekelt mit is tesz vele ez a kicsit fanyar, aromás sajt (spoiler: jót tett neki). Az összeesett spenót okán az egész töltelék olyan kis kevéskének tűnt, így több lett a sajt és a tejföl is. (Legközelebb nem ezt a tiszta víz 2,8-as kell bele, hanem kicsit testesebb) Bacon a kevésbé zsíros osztrák ment bele, a szlovák az nagyon zsíros és vizes, rántottánál is birkózni kell vele, na pláne egy ilyen felhasználásnál. szétrotyogtatná az egészet. Sóval kicsit óvatosan mert a sajt és a bacon is adja a sós ízt. A megfelelő méretűre vágott tészta szeleteket most volt idegem töltés után kicsit felhajtogatni. Ezzel vigyázni kell, mert ha nagyon ki áll a síkból, könnyen megég. Így jár manapság mindenki, aki kicsit kiáll a síkból, úgyhogy marad csak a kert. Na de nem erről szól ez a poszt, hanem a tegnap tanulságairól. Pikáns egy mondat, mert ha arról szólna, soha nem lenne vége. A mákos kalácsnál hasonlóan tovább fejlesztett, a korábbi gyakorlatok alapján összegyűlt elb@szások jutottak eszembe, úgyhogy az is egészen kiváló lett.

Mire megjön a palánta szezon, képzett otthon tündér leszek, bár vannak kétségeim. Mennem kell, unokáim csokis muffint rendeltek és meglátogatnak délután. Még az is lehet, hogy borotválkozom egyet.