Juhász László

Kutya Szövetség

Szerző: | 2024. febr. 1 | 0 hozzászólás

A Kutya Szövetség címen futó, gyakorta új kutyának is nevezett újság 1998 áprilisától 2012 júniusáig élt. Kutyapolitikailag viharos időszakban kezdte (és ezért kezdte, mint kvázi ellenzéki lap) működését, szembemenve a MEOE szervezetével, merőben új struktúrát képviselt az ebtenyésztés területén. Én élveztem, szerettem és akartam, mert hittem benne; szembemenve nem csak a régi, és azóta is viruló régi rendszerrel, hanem a saját gazdasági érdekeimmel is. Sok minden elégett ennek a huszáros kitartásnak a hevében. Ellenben ma a Huszár nyergel, küzd. A Te pénzeddel. Én a magaméval tettem mindezt. De ez is egy másik történet.
Természetesen elbukott ez az évekig tartó tohuvabohu. De voltak nagyszerű, érdekes és röhejes pillanatai is. Az egyik ilyen volt, amikor a Hivatalos szervezet kerítésére felmókoltuk lapunk szép nagy reklámját. Nem láttam, mesélték, ahogy a hivatásos habhányók hányták a habot. A szarkavaró hivatásos habhányó ember titulusa ejtőernyős Elnöki Tanácsadó volt. A neve már akkor sem volt érdekes.
A lap internetes háttere volt a Kutya.hu oldal, (domain bejegyzése 1998.) ahol a nyomtatott lap teljes verziója meg (volt) található. A lap 2012 júniusában, 14 év működés után megállt. A Kutya.hu oldal még vagy három évig futott mindenféle karbantartás és frissítés nélkül. Majd a facebook és a szosölmédiák egyre nagyobb térhódítása nyomán teret vesztett ez a speciális, tematikus oldal, így a kedvem is elfogyott, és időm sem volt ennek a fenntartására.
Az évek során kaptam ajánlatokat a kutya.hu oldal, vagy csak a domain név megvásárlására. az ajánlatok komolytalanok voltak. 2023 szeptemberében nekiveselkedtem, hogy újra indítjuk az oldalt, ami annak idején ASP rendszerben készült és ehhez igazán nem volt ma már tudás vagy kapacitás. Hosszas tökölődés után úgy döntöttem, hogy egyszerűbb, olcsóbb, ha a hiánytalanul meglévő nyomtatott lapokból állítjuk helyre az egész motyót.
Így egy más rendszert és más szerkezetet tudunk építeni. Első menetben a komplett tartalom, archívumként kerül építésre. Itt olyan tartalmakat látunk, mint „A fajtatenyésztés története”, „Kiállítások története” „Kutyafélék” „A XVI-XVII. századi Magyarország ebeiről” „Az ebtörzskönyvezés hajnala Magyarországon” Kutyaetológia, Stefan Siman írásai, Mirtse Áron írásai, Eifert Anna, Balaskó Norbert, Kutyafélék a nagyvilágból és fajtaleírások, ’A kutyakiállítások története” és van még néhány írás, Állatorvosi rovatok, Kutyakozmetika, amik bizonyára időt állóak és magam is szemöldökfelhúzva érzékeltem, micsoda fasza kis anyagok vannak itten-e.
Köszönöm Krausz Tündének, hogy már itt az elején is segített ennek a tartalomnak az összeállításában. Csináljuk.
0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük