Juhász László

2020. október 2. péntek

Szerző: | 2020. okt. 2 | 0 hozzászólás

Hasra estem a kutyában. Bamba jószág, megállt előttem keresztben és nézte, ki ez a hülye ebben a világító sapkában a fején, sose láttam. Nyafogtam itt, hogy nem látok, persze, mert sötét van, kell valami eszköz. Kaptam az ötletet (köszi), a fejlámpa. Unokámnál ha nincs hetvenkilenc darab akkor egy sem, úgyhogy kértem egyet és mindjárt egy sapkába épített szerkezetet kaptam, hát ettől ez a nagy hajnali csodálkozás. De miután bemutatkoztam, úgy döntött mégsem harap belém. Varázssapka, zsebretett kézzel, fényözönben nézem a paradicsomokat. Mint egy autózás, csak nem levelüket hullató őszi fák villannak fel a fényben hanem csodás paradicsomok, paprikák. Piroslik a pritamin kifele a sötétből. Más perspektíva, izgalmas képek ahogy egy csokor zöld növényből mint nyuszi szemek az út szélén, villannak a feszesbőrű, hosszú combú, zölden fénylő gyümölcsök, tiszta Avatar.

Tetszik ez a látvány, bemegyek az üvegházba, kellemes tizenegy fok és működő retek csírák. Néhány naposak, és már ott vannak, jönnek felfele vidáman, csodálkozva.

Erről beszél a macskám is. Vidámság, életöröm. Rakosgatjuk a régebbi posztokat az új felületre, nincs még készen, de már alakul, szóval ahogy rakosgatjuk a képeket fel fel vihog, leginkább mikor magát látja, beleolvass, kidobat képeket, belinkelget gondolatokat, aktív na, szóval mondja nekem, unalmas lettél főnök. Már csak így szólít, látom, mondja mi minden virusolódott el megint, de ne hagyd magad.

Bírom a kritikát, sokan tudják ezt rólam, jól, értően, korrekten és nyitottan viselem. Sőt, élvezem. Na ez volt a PC. Amúgy meghallgatom, különösen a macskát. Kiegyensúlyozottan önző fazon. Miért hazudna, tudja, hogy a kaját megkapja, ha késlekednék rám üvölt. Beszélünk még erről macska. Igazad van. A mai nem lesz egy könnyű nap, de péntek van, elbujok a sapkám alá, olvasni fogok. Ulickaja, biztosan ad egy kis feloldozást, félreteszem Backmant egy időre, keményen mutatja a valóságot, erre most nincs szükségem. Tisztulni kell, kiönteni a mérget az üvegből, kiöblíteni egy kis barna sörrel  Holnap szombat és mi más is lehetne a fő program mint A Húsleves. Ha húsleves akkor jönnek a gyerekek. Ez így rosszul néz ki, mert a gyerekek nem csak akkor jönnek ha van húsleves. Ez úgy pontos, hogy húsleves és a gyerekek is jönnek. Szép időt ígérnek a kertre, csöndesen járok körbe és visszafele, megszagolom az újra nyiló levendulákat. Biztatom a lehulló leveleket, lesz még tavasz és még ősz sincs igazán.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük