Juhász László

Télapó az ereszen

Szerző: | 2020. dec. 2 | 0 hozzászólás

Szép nap ez a mai. Nyílik az Adventi naptár ablaka, Angliában jövő héten oltanak, Belgiumban Januárban. Oroszországban elrendelték a tömeges önkéntes oltást. Ablak nyílik, Télapó mászik az ereszen, igaz, nem felfele, lefele igyekszik. Gyere macska röhögjünk ebben a megfagyott reggelben, ebben a csodás, kabaréba illő jelenetben elmélyedve, olvasom a híreket a macskával. Kicsit korai Télapó amelyik puttonyával lefele igyekszik. Micsoda felüdülés Demeter Szilárd értelmetlenül összerakott se füle se farka – csak annyi, hogy Soros -, mondatai után. A harmincas évek szellemiségét idéző írások mellett ez a nem is tudom micsoda jelenet, ez nagyon vidám. Uram Jézus, ez a király tényleg meztelen és meztelenül (is) olyan szánalmas lógva az ereszcsatornán, amely nem ereszt. Ez a király(ság) meztelen, derülni lehetne kedvem, de nincs. Gumicsont lesz ebből is.?. Egy új gumicsont, addig sem akadunk fent Cecília tohuvabohu suta mondatain. Nem számolgatjuk, hogy hirtelen minden kórházban 117 Covidos meg gyógyult, hirtelen sokezer összesen. Szebb a statisztika.

Addig is elfelejtjük a „zabszemnemféraseggembe” érzést, hogyan és merre? Az állástalan ezreknek, a nem betérő vendégek hiányától szenvedő és csendesen tönkre menő boltosok, vendéglátósok homloka is felderül tán egy pillanatra. Anyuka, Apuka egynehány gyermek család szerkezet gránitba vésve. Tán éppen Szájer úr által(?) Mindenesetre az alapokmányt nevezetes ipadjén készítette Brüsszelbe jőve-menve. Kijárási tilalom, kábítószer birtoklás, példakép mutatás. Most is csak véletlenül villant elő a meztelen segg az ereszcsatornán lógva. Zárójelben; azért 59 évesen csatornán mászni nem semmi, komoly fizikum, vagy esetleg néhány torokfertőtlenítő tabletta az biztosan kell hozzá.

Az, hogy valaki meleg, ám legyen. Ő dolga. Bár kormányunk éppen most készül alaptörvénybe illeszteni, hogy mégsem az ő dolga. A szexuális vágy nagy erő, mehet a képviselő (is) a farka után, fejjel a falnak. Mindig baj lesz belőle. Vannak tabletták eperszínben és vannak kék színben, attól is feláll a farok. A kék biztonságosabb, most már Józsi is tudja.

De kérem szépen, nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább haladni, szépen csendesen és engedelmesen. Az idő szép, süt a nap, rendszernek megfelelően decemberi hideg van. Lassan oltanak itt ott a világban, nálunk is lesz 13.000 oltópont, hogy hol, biztosan az is ki fog derülni, és biztosan az is, hogy mikor és mivel oltanak. Haladjunk, a víz melegszik tovább a béka fazekában.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük